פרטים עלי

צורן, ישראל
אמא, מורה וסטודנטית לתואר שני במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה במגמת תקשוב ולמידה בביה"ס לחינוך.

26.11.2011

רפורמות -בעקבות המאמר של הארי קיובן

שוב ושוב חוזרת הרפורמה –Larry Cuban-
בעקבות המאמר במסגרת הקורס:סוגיות במדיניות החינוך
כמורה ותיקה במערכת החינוך המשתנה תדיר (30 שנה) הייתי עדה לרפורמות שונות ומשונות שניחתו אל המערכת חדשות לבקרים. כל כמה שנים (ולעיתים פחות) מתעורר משרד החינוך ולאחר התייעצות עם מומחים בתחומים שונים ולאור גלי שינויי המתרחשים במערכות חינוך בעולם מאמץ המשרד רפורמה זמנית ומנסה להחיל אותה על מערכת החינוך תוך "טרטור" המורים התלמידים ושאר הנוגעים למערכת. מנסיוני , חלק מהרפורמות החזיקו מעמד זמן רב יותר וחלק פחות אך ניתן להעריך את הנסיונות של המשרד להתחדש, לשנות ולמצוא דרך להתחבר למאה העשרים – ועוד לא התחלנו לדבר על המאה ה-21.
במאמרו מציע קיובן הסבר רציונלי לרפורמות חוזרות ונשנות תוך סקירה של רפורמות שונות שעברו על המערכת בארצות הברית. קיובן מציע הסבר רציונאלי הנשען על שני דימויים – המטוטלת והמחזוריות. המטוטלת – טוען קיובן – לוקה בפגמים שיש נטייה להתעלם מהם- ראשית תנועת המטוטלת אמורה להחזיר אותה לנקודת המוצא – יש תנועה אך אין כל שינויי. פגם זה אני רואה בא לידי ביטוי לאורך השנים , יש תנועה אך אין שינוי.
הפגם השני במטפורת המטוטלת, עפ"י קיובן – היא שעל פי דימוי זה יש צורך בכוח חיצוני רב עוצמה, מחוץ לשליטתם של קובעי המדיניות ואנשי המקצוע, כדי לתת למטוטלת דחיפה ראשונה.
מטפורת המטוטלת מתיימרת להסביר את הישנותן של אותן רפורמות, אך בפועל מחלישה את התפיסה הרציונאלית של קובעי המדיניות, בהראותה כמה חסרי אונים הם בכל הקשור לשינוי הסביבה הבית ספרית.
דימוי נוסף – הוא דימוי המחזוריות – ביסודה הנחה של צפיות. אחד הטיעונים המפותחים ביותר בקשר למחזורים , עפ"י שני היסטוריונים – שליזנגר האב והבן, שאפשר ליישמם בקלות על החינוך הבית ספרי וכאשר מתחוללות תמורות ערכיות בחברה בכללותה, בתי הספר מתאימים עצמם אליהן. (הילד במרכז וכדומה). באמצעות המחזוריות ניתן עפ' שליזנגר, להסביר הן יציבות ושינוי והן הלכי רוח מתחלפים של פסימיות ואופטימיות. ובכל זאת – היציבות מתקיימת בתוך השינוי.
עפ' המאמר גלי התמקדות ציבורית בבתי הספר נוצרים שוב ושוב כיוון שהערכים המתנגשים מושרשים עמוק בכלכלה, בתהליכים הפוליטיים ובבתיי הספר עצמם. כל תמורה חברתית, כלכלית, וכדומה מתורגמת לקווי מדיניות מומלצים לבתי הספר.  אין ספק שלאורך השנים ראיתי כמה גלי נסיונות שינוי כאלה שהחזיקו מעמד חלקם יותר חלקם פחות אך רפורמה מהותית לא נעשתה במערכת החינוך, לדעתי, כולל הרפורמה הנוכחית של אופ"ק חדש המנסה לעשות שינוי אך לדעתי מתמקדת בפרטים לא מספיקים כמו  העלאת שעות עבודתו של המורה במטרה להעניק לתלמידים יותר אך כפי שאני רואה זאת נוגעת רק בקצה הקרחון.
קטונתי מלהציע דרך לרפורמה אמיתית אך דבר אפשרי הוא עפי' המאמר שהדרך לרפורמה אמיתית היא הבנת הגורמים הרלוונטיים מדוע רפרמות הצליחו או לא וכיצד? וכן על ידי בחינה מדוקדקת של הסברים חלופיים שהוצעו במאמר זה ובמקומות אחרים והערכתם לאור הנתונים.
אני מקווה שבשנים שנותרו לי במערכת החינוך אכן אזכה ואהיה שותפה לרפורמה משמעותית שתחול במערכת ותקיף גם את תוכנית הלימודים בכל הרמות כולל שינוי טכנולוגי מעמיק. לו ייהי.

ולמי שמעוניין סיכום המאמר באתר מס"ע בקישור המצורף כאן




20.11.2011

אתם מקסימים - הוקרה

לאחרונה, עסקנו בבית הספר בו אני עובדת בכלי פשוט ועוצמתי ליצירת מוטיבציה - הוקרה. כולנו מכירים כלי זה ויודעים עד כמה הוא יכול להשפיע על מוטיבציה אך לצערינו לא כולנו מאמצים את הכלי הכל כך פשוט.
מנסיוננו אנו יודעים שלעיתים, היכולת לומר משהו טוב על האדם שממול- התלמיד שממול - בהתייחס למשהו שהוא עשה לא תמיד באה בקלות. אנו גם מודעים לעובדה עד כמה באופן אישי הוקרה גורמת לנו לזקוף את קומתנו, להרגיש נחוצים ולרצות להמשיך לעשות עוד ובקיצור מגבירה את המוטיבציה שלנו.
מנסיון אישי - במקום העבודה הקודם שלי היתה בוסית שלא העריכה את הדברים הנעשים. קיטוריה לגבי אופן העשייה היו מאד לא מפרגנים, בלשון המעטה, והדבר גרם לי לרצות לא לעשות, כי הרי בכל מקרה לא מעריכים אז למה אני צריכה "להרוג את עצמי?" כדי לרצות מישהו שאף פעם לא מרוצה.דבריי הבוסית נשמעו בערך כך: : "זה כל מה שהספקת היום?! איזו מן עבודה זו?! הבת הקטנה שלי עושה את זה טוב יותר! זה כל כך קטן ועלוב מה שעשית! זה לא מספיק טוב/איכותי/מקצועי".
מה דעתכם על בוס כזה? האם זה מעורר אצלכם מוטיבציה? אולי מוטיבציה להרעיל ת'בוס, נכון? האם זה היה מעורר מוטיבציה להשקיע יותר, לחשוב יותר, להיות יצירתי, להעיז, להוביל, לחשוב בגדול, לתרום? ממש לא.
לעומת זאת בוס המקבל את פנינו בחיוך בבוקר , מפרגן, מעיר הערות חיוביות - מעורר מוטיבציה לעשות, לתרום, להיות יצירתי .


בואו נאמץ לעצמנו גישה כזו וניישם אותה כבר מעכשיו.


ולראייה - אני מזמינה אתכם לראות סרטון הממחיש את העוצמה של ההוקרה והפרגון על אנשים - סרטון שיעשה רק טוב.
למרות שהסרטון מעט ארוך  (כ-15 דקות) הקדישו לו את זמן הצפייה ותצאו נשכרים.




15.11.2011

ייצוגים דינמיים בהוראה






במסגרת עבודת הסמנריון בחרתי לבדוק כיצד משלבים מורים ייצוגים דינמיים בהוראה בכיתה. אין לי ספק שייצוגים מסוג זה תורמים רבות לעניין של תלמידים וכן לרמת הבנתם. לעיתים הסבר ארוך ומייגע אינו מבהיר כמו תרשים או סרטון קצר על מושג או תהליך. במסגרת עבודתי בכיתה, ועם האמצעים הדלים יחסית שעומדים לרשותי (בכיתתי אין אפשרות לחיבור לאינטרנט ולכן אני נודדת עם התלמידים לחדר מחשבים המחכה לשדרוג ומחשבים חדשים) אני משתדלת לשלב לתלמידים ייצוגים דינמיים שונים כמו סרטונים בנושא הנלמד, תרשימים חזותיים וכדומה. אין ספק, וזאת אני רואה מתגובותיהם, שהתלמידים נתרמים רבות מצפייתם בייצוגים אלה ובהמשך ייתרמו רבות שיוכלו בעצמם ליצור ייצוגים ואף לפעול בהם. בכיתה ג' אנו לומדים עתה על הולדת משה רבינו, על גזירות פרעה ובני ישראל במצרים. כמובן שקראנו את הטקסט המקראי תוך הסבר ופעילות סביבו והתלמידים גילו התעניינות סבירה. אך כשהקרנו חלק מהסרט "נסיך מצרים" בו מציגים באנימציה משובחת את לידת משה, משה בתיבה וחייו בארמון פרעה גילו התלמידים התעניינות מרובה ונהנו מאד מהצפייה. אני מצרפת קישור לחלק מהסרטהנ"ל וממליצה למורים לשלב כמה שיותר אמצעים חזותיים - ייצוגים דינמיים בהוראתם.גם בכיתה ב' - בנושאים שונים מספר בראשית - בריאת העולם, סיפור גן העדן, תיבת נוח, אני מרבה לשלב סרטונים הממחשים את הנושאים באופן מהנה ומרהיב. אף אני כתלמידה נהנית משילוב ייצוגים דינמיים ונתרמת רבות מהגיוון באמצעי ההוראה (הייצוגים הדינמיים) במהלך לימודי. לעיתים "תמונה שווה אלף מילים".
והרי הקישור לסרטון: כאן